De Moederraad denkt mee

De Moederraad is er vóór ouders ván ouders. Wij maken ons sterk voor het krijgen van de best mogelijk geboortezorg in Waterland en West-Friesland. We denken mee met zorgverleners over het verbeteren van de geboortezorg. Soms gevraagd en soms ongevraagd. Om dit te doen is jouw ervaring dan ook onmisbaar. Vertel ons met welke onderwerpen we aan de slag moeten en waar het beter kan.

Regionaal en nationaal zitten we regelmatig met verschillende zorgverleners om de tafel. We hebben ons de laatste jaren ingezet voor mooie initiatieven bij het Centrum voor Geboortezorg (Dijklander Ziekenhuis). Denk aan het maken van geboortefoto’s op de operatiekamer of de bevalbaden op de kraamafdeling. Ook voor de inzet van een CTG (hartfilmpje) bij minder leven hebben we ons ingezet. Als je je baby niet meer goed voelt kun je voor dit CTG bij je eigen verloskundige terecht en hoef je niet meer naar het ziekenhuis. (Check eventueel vooraf bij welke verloskundigenpraktijken dit mogelijk is). De Moederraad is nauw betrokken bij meerdere projecten waarin we de belangen behartigen voor zwangeren.

 

Meer weten? Volg ons op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte!

 

Klik op de afbeeldingen van onze leden op deze pagina om te zien met welke projecten we op dit moment bezig zijn.

Frenchie

Maartje

Michelle

Mirjam

Merlin

Mieke

Voor onze Moederraad zoeken wij versterking! Vind jij dat iets anders of beter kan binnen de geboortezorg? En wil jij je hier graag hard voor maken? Dan zoeken we jou! Niet alleen moeders, maar zeker ook vaders zijn welkom!

 

Ben je cliënt geweest bij een zorgverlener van Geboortehart? Ben je 8 uur per maand beschikbaar (incl. 1,5 uur vergaderen met de Moederraad)? Ben je zwanger of is je (jongste) kind nog een baby? Wil jij je tegen een vrijwilligersvergoeding inzetten voor de geboortezorg? Dan horen wij dat heel graag! Mail ons op moederraad@geboortehart.nl

Michelle

Moeder van: 2 kinderen
Lid sinds: December 2023
Functie: Moederraadslid

Mijn speerpunt is de keizersnede. In 2020 kreeg ik in de ochtend te horen dat ik een keizersnede zou krijgen als er ruimte was op de OK. In 2023 heb ik na wikken en wegen zelf heel bewust voor een keizersnede gekozen. Binnen de moederraad ga ik mij inzetten voor voldoende/volledige informatie en goede nazorg rondom een keizersnede.

Mieke

Moeder van: Maud en Merel
Lid sinds: Oktober 2022
Functie: Voorzitter

Mijn speerpunten binnen de Moederraad zijn borstvoeding, voorlichting en communicatie tussen zorgverlener en cliënt/patiënt. Het voeren van een gelijkwaardig gesprek bij zorgvragen buiten de richtlijn, is in het bijzonder een van mijn drijfveren. Naar mijn mening biedt dit voor zowel cliënt als zorgverlener mooie kansen.

Merlin

Moeder van: Aiden
Lid sinds: Juli 2022
Functie: Moederraadslid met als focus fertiliteit 

Na een 8 jaar durend traject om zelf zwanger te worden en te blijven ken ik de vele mogelijkheden binnen de fertiliteitswereld.

 

Zowel vanuit de Moederraad als vanuit mijn eigen praktijk (voor wensmoeders) heb ik als doel de reguliere fertiliteitszorg uit te breiden. Met aandacht voor voeding, stressreductie, mindset en alternatieve zorg denk ik dat de huidige reguliere zorg heel mooi kan worden aangevuld. Dit zorgt voor een betere balans bij de vrouwen/stellen en kan mogelijk de vruchtbaarheid verhogen.

Mirjam

Moeder van: Rein*, Vive en Faas
Lid sinds: November 2022
Functie: Moederraadslid

 

Als moeder van een overleden kindje zet ik mij in voor sterrenkindjes en hun ouders. Ook al zijn ze niet meer onder ons, ze zijn altijd bij ons en hebben ook hun plek in de geboortezorg.

Daarnaast zet ik mij in voor verschillende andere projecten om de geboortezorg in de regio nog beter te maken onder andere met co-sleepers voor het Dijklander ziekenhuis en informatievoorziening voor nieuwe ouders.

Maartje

Moeder van: Hannah en Febe
Lid sinds: Juli 2022
Functie: Moederraadslid

Graag werk ik samen met de zorgverleners om de zorg rondom de geboorte elke dag een beetje beter en duidelijker te maken. Ik gun het iedereen om goed geïnformeerd de zwangerschap, de bevalling en het moederschap in te stappen. Daarom zet ik mij in om een prenataal huisbezoek voor iedereen mogelijk te maken. Daarnaast wil ik mij graag bezighouden met het hechtingsproces bij dysmatuur (te licht) geboren kinderen

Frenchie

Moeder van: Guus en Flynn
Lid sinds: November 2023
Functie: Moederraadslid

 

Mijn speerpunt binnen de Moederraad is vroeggeboorte. Mijn tweede zoontje is met 34 weken geboren en dat was een hele andere start dan ik vooraf had gedacht. Ik was heel benieuwd naar de ervaringen van andere ouders met een prematuur kindje. Hier ging ik actief naar op zoek. Ik wil ouders van premature kindjes dan ook graag in verbinding brengen met elkaar (als zij daar behoefte aan hebben).