De Moederraad denkt mee

De Moederraad is er vóór ouders ván ouders. Wij maken ons sterk voor het krijgen van de best mogelijk geboortezorg in Waterland en West-Friesland. We denken mee met zorgverleners over het verbeteren van de geboortezorg. Soms gevraagd en soms ongevraagd. Om dit te doen is jouw ervaring dan ook onmisbaar. Vertel ons met welke onderwerpen we aan de slag moeten en waar het beter kan.

Regionaal en nationaal zitten we regelmatig met verschillende zorgverleners om de tafel. We hebben ons de laatste jaren ingezet voor mooie initiatieven bij het Centrum voor Geboortezorg (Dijklander Ziekenhuis). Denk aan het maken van geboortefoto’s op de operatiekamer of de bevalbaden op de kraamafdeling. Ook voor de inzet van een CTG (hartfilmpje) bij minder leven hebben we ons ingezet. Als je je baby niet meer goed voelt kun je voor dit CTG bij je eigen verloskundige terecht en hoef je niet meer naar het ziekenhuis. (Check eventueel vooraf bij welke verloskundigenpraktijken dit mogelijk is). De Moederraad is nauw betrokken bij meerdere projecten waarin we de belangen behartigen voor zwangeren.

 

Meer weten? Volg ons op Facebook of Instagram en blijf op de hoogte!

 

Klik op de afbeeldingen van onze leden op deze pagina om te zien met welke projecten we op dit moment bezig zijn.

Chamali

Maartje

Lara

Merlin

Voor onze Moederraad zoeken wij versterking! Vind jij dat iets anders of beter kan binnen de geboortezorg? En wil jij je hier graag hard voor maken? Dan zoeken we jou! Niet alleen moeders, maar zeker ook vaders zijn welkom!

 

Ben je cliënt geweest bij een zorgverlener van Geboortehart? Ben je 8 uur per maand beschikbaar (incl. 1,5 uur vergaderen met de Moederraad)? Ben je zwanger of is je (jongste) kind nog een baby? Wil jij je tegen een vrijwilligersvergoeding inzetten voor de geboortezorg? Dan horen wij dat heel graag! Mail ons op moederraad@geboortehart.nl

Merlin

Moeder van: een jongetje die eind 2022 ons leven komt verrijken
Lid sinds: Juli 2022
Functie: Moederraadslid met als focus Fertiliteit 

 

Na een 8 jaar durend traject om zelf zwanger te worden en te blijven ken ik de ins and outs van de Fertiliteitswereld. Er is vooral in Nederland een grote focus op de behandeling in plaats van op de vrouwen/stellen zelf. Er wordt met name vanuit het protocol bepaald wat er nodig is met als gevolg dat iedereen dezelfde schoen moet passen. In de praktijk heeft ieder stel echter een eigen verhaal en zou ik willen dat er meer gekeken wordt naar de vrouw, de partner, hun combinatie maar ook hun leefstijl omdat daar zoveel meer uit te halen valt dan de `One Size fits all´ methode.

Mijn missie is vrouwen met een kinderwens te ondersteunen met mijn ervaring en inmiddels ook professioneel opgedane kennis. Ik wil ze vooral bijbrengen dat ze nog zoveel zelf kunnen ondernemen zonder alleen maar aan de zijlijn te blijven wachten op hun gewenste kindje.

Daarnaast heb ik als doel de reguliere Fertiliteitszorg uit te breiden met aandacht voor voeding, stressreductie, mindset en alternatieve zorg. Ik ben ervan overtuigd dat de huidige reguliere zorg hiermee juist heel mooi aangevuld wordt en voor een betere balans kan zorgen bij de vrouwen/stellen en de vruchtbaarheid kan verhogen.

Lara

Moeder van: Hannah
Lid sinds: Juli 2022
Functie: Moederraadslid

 

Ik ben ervan overtuigd dat een goede voorbereiding op je bevalling heel belangrijk is om deze zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Ik wil mij inzetten om informatie rondom zwangerschap, bevalling en ouderschap toegankelijk en vindbaar te maken. Daarnaast zet ik mij graag in voor alles wat met mentale problemen rond de zwangerschap te maken heeft.

Maartje

Moeder van: Hannah
Lid sinds: Juli 2022
Functie: Moederraadslid

 

Graag werk ik samen met de zorgverleners om de zorg rondom de geboorte elke dag een beetje beter en duidelijker te maken. Ik gun het iedereen om goed geïnformeerd de zwangerschap, de bevalling en het moederschap in te stappen. Daarom zet ik mij in om een prenataal huisbezoek voor iedereen mogelijk te maken. Daarnaast wil ik mij graag bezighouden met het hechtingsproces bij dysmatuur (te licht) geboren kinderen

Chamali

Moeder van: Daya en Maeve
Lid sinds: Februari 2019
Functie: Voorzitter


Ik versterk de POP-poli. Na mijn zwangerschap van mijn oudste dochter zat ik totaal niet op de beloofde roze wolk. Met mijn kennis en eigen ervaring wil ik het taboe doorbreken rondom depressie. Ik schrijf ook mee aan het protocol depressie signaleren en informeren.