Animaties

1. Een baby krijgen en hoe dat werkt in Nederland

Ben je zwanger of heb je een baby? Dan moet je over veel dingen nadenken. In deze animatie vertellen we welke zorgverleners je kunnen helpen en wat je allemaal moet regelen.

 

Meer informatie:

2. Een baby krijgen en wat er allemaal verandert

Met een baby wordt alles anders. Je bent dan niet meer alleen man en vrouw, maar ook vader en moeder. In deze animatie vertellen we wat er allemaal kan veranderen en hoe je daar mee om kunt gaan. Als je vragen hebt kun je die bespreken met je verloskundige, gynaecoloog of het consultatiebureau.

 

Meer informatie:

3. Een baby krijgen en organisaties die kunnen helpen

De zorgverleners die je begeleiden als je zwanger bent en een baby krijgt, werken goed samen met andere organisaties in je gemeente. In deze animatie vertellen we over de organisaties die  met je mee kunnen denken en helpen met verschillende vragen, zoals bijvoorbeeld de jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau.

 

Meer informatie over:

  • Consultatiebureaus in de regio Waterland vind je bij GGD Zaanstreek-Waterland en in de regio West-Friesland bij GGD Hollands Noorden
  • Prenataal huisbezoek vind je voor de regio Waterland bij GGD Zaanstreek-Waterland en in de regio West-Friesland bij GGD Hollands Noorden
  • In iedere gemeente zijn speciale wijkteams die kunnen helpen bij allerlei vragen. Kijk hiervoor op de website van je gemeente.
  • Sommige gemeentes kun je ook vinden op Facebook en Instagram.

4. Een baby krijgen en leefstijl, voeding en werk

Hoe je leeft, hoe je je voelt en wat je eet, heeft invloed op jouw gezondheid en de gezondheid van de baby. In deze animatie vertellen we meer over wat je kunt doen om gezond te eten, gezond te leven en waar je op moet letten tijdens de zwangerschap.

 

Meer informatie:

5. Een baby krijgen en stress hebben

Zonder stress groeit een kind gezonder op. Als ouders ontspannen zijn, zijn kinderen dit vaak ook. Maar soms lukt dat niet. In deze animatie vertellen we dat je niet de enige bent en wat je zoal kunt doen. Praat erover met je verloskundige, gynaecoloog, kraamverzorgende of het consultatiebureau.

 

Meer informatie:

  • Kijk voor de zorgverleners in de regio Waterland en West-Friesland op: zorgverleners Geboortehart
  • Kijk voor de consultatiebureaus in de regio Waterland bij GGD Zaanstreek-Waterland en in de regio West-Friesland bij GGD Hollands Noorden
  • In iedere gemeente zijn speciale wijkteams die kunnen helpen bij allerlei vragen. Kijk hiervoor op de website van je gemeente.