Zorg anders georganiseerd

Al onze zorgverleners werken nauw met elkaar samen om zo goed mogelijke zorg te geven. We hebben onze afspraken over de organisatie van zorg opgeschreven in jouw zwangerschap. Daarnaast begeleiden we jou allemaal met onze eigen persoonlijke stijl. Zo zorgen wij ervoor dat je altijd kan vertrouwen op de beste zorg EN kan kiezen voor de begeleiding die bij jou past.

Goede samenwerking

Door de goede samenwerking tussen verloskundigenpraktijken, het Centrum voor geboortezorg en Centrum voor kinderwens (Dijklander Ziekenhuis), echo en kraam hebben wij onze begeleiding op een aantal punten wel anders kunnen organiseren dan in andere regio’s in Nederland.
Bijvoorbeeld bij een zwangerschap die niet helemaal zorgeloos is. Je kunt bij ons vaak wel bij je vertrouwde verloskundige onder controle blijven en je hoeft niet naar het ziekenhuis. Naast de controles die jij bij de verloskundige hebt, overleggen de verloskundige en de gyneacoloog regelmatig met elkaar. Daarvoor komt de gynaecoloog bij de verloskundigenpraktijk langs. Samen kijken ze wat de beste begeleiding voor jou en je baby is. De verloskundige bespreekt dat daarna met jou en helpt je kiezen als er meerdere opties zijn. Als je dan op een later moment, bijvoorbeeld tijdens de bevalling, toch naar het ziekenhuis moet, kennen de zorgverleners daar de met jou gemaakte afspraken!

Zorg dicht bij jou

Voorbeelden waarbij je bij de verloskundige onder begeleiding mag blijven zijn: de tweeling-zwangerschap, zwangeren die voor de zwangerschap al een hoge bloeddruk had, maar ook na biatrische chirurgie (chirurgie bij obesitas). En als wij denken dat je baby aan de kleine kant is kunnen we tijdens de echo gelijk vervolgonderzoek doen en hoef je na de echo niet nog een aantal dagen af te wachten voor je een afspraak in het ziekenhuis hebt om je baby verder te onderzoeken. Ook kun je bij sommige praktijken terecht voor een hartfilmpje als je je baby even niet goed voelt bewegen.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden. De verloskundige vertelt je er als het nodig is meer over.